Wat gaat de tijd toch snel!.. - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu Wat gaat de tijd toch snel!.. - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu

Wat gaat de tijd toch snel!..

Door: nikevanremmen

Blijf op de hoogte en volg Niké

15 Oktober 2010 | Thailand, Bangkok

Hier nog maar weer eens een verhaaltje van mij!
Na het lekkere relaxte weekend op Koh Larn was het maandag 4 oktober weer tijd voor school.
Deze week was rustig en heb daardoor ook niet echt veel beleefd. Vooral veel met school bezig geweest, aangezien we het einde van de module naderen..
Verder stond deze week in het teken van “Oh oh Cherso” kijken, filmpjes kijken, eten bij de Yellow spoon, onze vakantie naar het noorden boeken, en visum aanvragen bij de Indonesische ambassade.

Dit laatste heb ik dinsdag gedaan. Toen we daar waren opeens bleek dat we nog meer kopieën nodig hadden van gegevens, dus zijn we nog snel gaan kopiëren. Ook het geld wisselen naar US Dollars, was nog niet zo makkelijk, veel banken en wisselkantoren willen wel dollars aannemen maar geven ze niet uit. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen en kon ik donderdag mijn visum ophalen! Ik ben dus helemaal klaar om over 3 weekjes naar Bali te gaan!

Ook heb ik donderdag mijn nagels laten doen door een studiegenootje. Zij is hier in de leer bij een nagelstudio en ze oefent op ons. Mocht het mislukken, betaal je niks en anders betaal je 20 bath (50 cent) voor het materiaal dat ze heeft gebruikt en natuurlijk haar tijd.. Want dit doe je niet even, je bent wel 1,5 uur bezig, maar dan heb je ook wat! Het is heel mooi geworden. Foto’s komen nog op de site.

Ook ben ik deze week begonnen met extra aroma massage lessen. Deze worden gegeven in ons appartementen complex door een lerares van school. Ze doet dit in haar vrije tijd en we betalen haar hier ongeveer 12,50 euro voor. We hebben deze week 5 lessen van 2 uur gehad. En volgende week hebben we er nog 3 van 2 uur. Het is er leuk, we zijn met een klein groepje van 10 mensen, dus 5 koppels. Je bent dus de masseuse, maar ook de gast, dus elke dag heb ik een massage! ;)
Deze massages vind ik echt tien keer leuker dan de Thaise massage.

Zaterdag 9 oktober ben ik met Elyse en Ria naar Wat Po en Wat Arun geweest. Dit zijn 2 tempels die je eigenlijk niet gemist mag hebben als je in Bangkok bent. Het was inderdaad de moeite waard om te gaan! Wel was het erg warm, aangezien je met je vestje en lange broek rondloopt.. In Wat Po ligt het langste liggende Buddha beeld van Thailand. Daarna zijn we met een veerpont naar de overkant van de rivier naar Wat Arun gegaan. Dit is de temple of dawn en was weer heel anders dan Wat Po, dus ook de moeite waard. Hier zijn we via een heel steil trappetje naar boven geklommen. Hier had je wel een heel mooi uitzicht over de stad. Helaas moet je dan ook nog naar beneden via hetzelfde trappetje..
Toen we de tempels gezien hadden zijn we met de taxi naar futurepark gereden. Hier ben ik naar de kapper geweest. Ik heb highlights laten zetten, en mijn haar laten knippen, want mijn pony hing alweer in mijn ogen.
De kapper was wel een hele ervaring: Ze doen met z’n 2en de highlights in je haar, ze zijn heel precies, de wasbakken zijn veel fijner dan in Nederland, Ze hebben hele vage droogkappen, ze stoppen heel veel verschillende crèmepjes in je haar, ze knippen een heel stuk op droog haar, en ze maken je haar stijl!! Hier komt ook de foto nog van op de site..

Toen we klaar waren heb ik nog een paar lage allstars gekocht (mam, dit waren echt de laatste ;)) en daarna hebben we even bij de pizzacompany gegeten. Ja raad natuurlijk al wat ik hier gegeten heb.. Een salade! Haha, ja je leest het goed, ik heb een salade gegeten. Daarna zin we naar de bioscoop geweest met een groep van 12 meiden. We hebben de film grown-ups gezien. In plaats van een normaal kaartje te kopen voor de film, hebben we VIP kaatjes gekocht. De kaartjes zijn wat duurder, maar dan heb je ook wat.

Super grote,zachte stoelen die elektrisch bediend kunnen worden. En een enorme beenruimte! Dus lekker liggend, met de beentjes omhoog hebben we de film gekeken! Verder hadden we ook nog dekentjes en kregen we een flesje water en koekjes gratis. Ik denk dat First class vliegen ongeveer zo voelt.. Perfect dus.

Zondag 10 oktober ben ik weer naar de Chatuchak market geweest (de grootste weekendmarkt van Bangkok). Aangezien de markt zo groot is dat je hem niet in een keer kan zien, zijn we nog maar een keer gegaan. Eigenlijk is het een groot doolhof en moet je gewoon een beetje rondlopen zonder te weten waar je uitkomt. Was erg leuk en ’s middags in Sita villa hebben ik weer aan school gewerkt.

Maandag hebben we met school 2 spas bezocht. Hier lieten ze wat behandelingen zien en vertelden ze over de spa. Hier moesten we een verslag over schrijven.
Verder bestond de week uit heel veel schoolwerk, dus voor degene die denkt dat ik hier alleen maar vakantie vier: Dit klopt niet, ik ben hartstikke druk geweest! Ook hadden we Dinsdag tot donderdag weer aroma massage lessen.
Vandaag vrijdag 15 oktober heb ik mijn laatste les gehad hier in Thailand. En een aantal opdrachten ingeleverd. Nu heb ik vakantieeee! :D

Vanavond om 22.00 uur vertrek ik met 7 andere meiden met de bus voor een weekje naar het noorden van Thailand. Waar we dan zaterdagochtend in Chiang Mai aankomen waar we 3 nachten blijven slapen. Verder gaan we naar het Elephant Nature Park (diervriendelijk), de gouden driehoek, Chiang Rai, en we blijven een nacht in Pai en een nacht in Mae Hong Son slapen voor we onze laatste nacht in Chiang Mai doorbrengen en een nachtsafari gaan doen. Dit is nu de globale planning.. De rest horen jullie volgende week als ik weer terug ben! Vrijdag avond gaan we daar weer weg en dan komen we zaterdag ochtend weer in Bangkok aan. Mijn laptop blijft thuis, maar mocht er iets zijn, mijn telefoon is wel mee ;)

Liefs!

Voor de mensen die nog geinteresserd zijn in een filmpje van de regenbui waarbij het gebouw waarin ik woon het flink te verduren kreeg. Zie het filmpje: It's raining inside!!! http://www.youtube.com/watch?v=XwtRRyJgR4U

Ook van het scooter rijden op Koh Larn is een overzicht filmpje gemaakt:

• 15 Oktober 2010 - 08:58

Mama:

Hé liefie,

Ik heb weer genoten van je verhaal en natuurlijk van de foto,s die je op picasa hebt gezet.
    Ik kan niet wachten tot je ons gaat masseren, lijkt me heerlijk! Je weet nu hoe het moet , dus kom maar op.

wij wensen je een hele fijne vakantieweek toe.

Tot gauw in Bali!

• 15 Oktober 2010 - 12:07

Renee:

meissie!

mooi verhaal! je bent er goed in,,vooral de jaloersmakende gedeeltes;) en nu lekker op vakantie!
    ik ga je mailen!xx

• 15 Oktober 2010 - 14:31

Stan:

Vakantie in een (werk) vakantie: het moet niet gekker worden (grapje). overeen maand of 3-4 zal het wel afkikken worden in Grou e.o. Niks geen massages, boottochtjes e.d. maar studeren ! Afgelpen zondag de verjaardag van Mariette gevierd waarbij wij lekker buiten hebben gezeten, 20 volwassenen en 10 kinderen. Van die laatsten hadden wj geen last, maar die ouderen: koffie, vlaai andere zijn weer aan drank en een hapje toe, dat is nog eens hard werken. Om half tien was iedereen weg. T & M hebben nu een week herfstvakantie. Ik heb donderdag extra vrij en Mariette maandag en dinsdag, hoeven ze niet naar de oppas. Het weer wordt slechter en ook kouder, dus misschien maar binnenactiviteiten (Burgers Zoo of zo iets). Thailand is net iets te ver. Fijne week.

• 20 Oktober 2010 - 12:51

Sietske:

Zo, hier voor het eerst een berichtje van mij op deze site. Wat onderneem je veel! En wat een schande dat je zelfs daar oh oh Cherso kijkt ;) (samen met de rest van nederland).

Man, ik kan niet wachten totdat je terug bent. Ik denk dat ik rond die tijd ook erg last heb van mijn rug. Ik vraag me ook af wie me dan kan masseren... :D

Bij voetbal missen we je ook. we hebben al 2 punten in 4 wedstrijden! Het vierde (is het oude derde) heeft er al 12, zij worden kampioen... Zucht.. niet eerlijk. Wist je al dat we twee nieuwe leden hebben?

Heel veel liefs,

Sietske!