Laatste lessen & Toetsweek
Door: nikevanremmen
Blijf op de hoogte en volg Niké
20 Januari 2011 | Indonesië, Denpasar
Wat gaat de tijd toch snel! Over 9 dagen ga ik alweer naar huis toe! Maar eerst ga ik nog even 9 dagen van alles hier genieten, voor ik weer voet zet in het koude, maar vertrouwde Nederland!
Mijn laatste schoolweek bestond uit 3 dagen. Maandag 10 januari massage les, dinsdag PBL en donderdag weer PBL en massage les.
Tussendoor heb ik natuurlijk hard aan school gewerkt, aangezien dit moduul op zijn einde loopt, wat altijd toch en beetje stress geeft!
Woensdag 12 januari had ik weer met Shanti afgesproken. Ik zou haar vandaag helpen met haar scriptie. Deze gaat over taalfouten in de communicatie tussen middelbare scholieren en buitenlanders. We gingen op de scooter naar haar oude middelbare school, want hier had een meisje bereid gevonden die mij wel wilde interviewen. Hier hebben we even rondgelopen. Bij de les in Balinese dans bleef mijn bezoek niet onopgemerkt, de meisjes durfden niet meer te dansen toen ze mij zagen. Ook bij de jongens die gamelan leerden spelen was het zo. Ze waren aan het spelen en toen ik binnen kwam gingen alle hoofden mijn kant op en even later wisten ze niet meer wat ze moesten spelen. Ik was weer een bezienswaardigheid. Ook werd ik opeens naar de taalklas gebracht en hier konden de leerlingen vragen aan me stellen. Ze waren allemaal zenuwachtig, maar ze deden het wel. Toen kwam het meisje Vanesa, met wie we afgesproken hadden. We gingen in de kantine (warung) zitten en hier heeft ze een interview met me gedaan en Shanti heeft dit opgenomen. Was een leuk gesprek! Ook ben ik die middag nog even bij Shanti’s huis geweest, hier heb ik nog even een rondleiding gekregen. Daarna zijn we in een warung gaan eten, rijst met saté en een soep van geit. Daarna ben ik weer terug naar het hotel gegaan.
’S avonds toen ik wou gaan slapen en mijn tanden wou gaan poetsen, bleek er een reusachtige kakkerlak in de badkamer te zitten!! Op een gegeven moment was ik hem kwijt, maar durfde de badkamer niet meer in. Dus ben ik maar bij de buren mijn tanden gaan poetsen ;).
Vrijdag 14 januari was er ’s ochtends geen water meer, er kwam geen water uit de kraan en ook de wc kon niet meer doorgespoeld worden. Het bleek dat ze een of andere leiding aan het maken waren, leuk dat ze het even melden van te voren!
Vandaag ging ik met Carin, Naomi, Seline en Esther naar Padang Padang bai. Dit ligt vlakbij Dreamland beach, waar we vorige week waren. Het was al super warm toen we op de scooter er naar toe reden. Het strand was mooi maar klein, met turkoois water! Om van de weg bij het strand te komen , moesten we even door de rotsen via een steil trappetje naar beneden.
Daar hebben we onze handdoekjes weer ouderwets op in het zand uitgespreid en een verfrissende duik genomen. Na een paar uur op het strand geweest te zijn begon het vloed te worden en het was ook wel erg warm dus zijn we weer terug gegaan. De trap door de rotsen omhoog, was toch even iets zwaarder dan de heenweg. Mede door de hoeveelheid zon, aantal trappen en geen lunch kwamen we allemaal een beetje beroerd boven aan! Hier eerst maar even op adem gekomen voor we weer op de scooter stapten. Wel heb ik vandaag weer even goed aan mijn kleurtje gewerkt! :)
Zaterdagochtend 15 Januari zijn we naar de Pasar Badung in Denpasar geweest. Dit is met een vier verdiepingen tellend marktgebouw, de grootste traditionele markt van Bali. Bij de markt ontmoetten we Shanti en een vriendin van haar. Samen zijn we de markt over gelopen. Je kan hier van alles kopen; Specerijen, groenten en fruit, vlees, vis, kleding en spullen voor ceremonies zoals manden, versiering etc. Het is er heel krap, door de gangpaden kun je amper in je eentje lopen, laat staan als er nog iemand langs wil. Na een tijdje hadden de anderen het gehad en gingen door naar Sanur, Ik ben nog gebleven. Na nog even rondgelopen te hebben zijn we op de scooter gestapt en naar een warung gereden. Hier heb ik weer traditioneel eten gehad, wat ik nog niet eerder had gegeten. Daarna ben ik weer naar huis gereden en heb aan de module opdracht gewerkt.
Ook Zondag heb ik nog aan de module opdracht gewerkt, maar aan het eind van de middag was hij af! ’S Avonds ben ik met Carin naar Seminyak gereden en hebben we bij Mojo’s Burritos gegeten. Mexicaans, weer eens wat anders en erg lekker! Daarna in het hotel de Balinese massage nog maar eens doorgenomen voor het examen.
De toetsweek begon maandag 17 januari met het uitprinten van de module opdracht op maandag. Dit was al een uitdaging op zich! De printer in de gamezaak heeft er 3 kwartier over gedaan om onze 76 pagina’s tellende moduul opdracht uit te printen! Daarna hebben we hem op school ingeleverd!
Ook op maandag was het Balinese massage examen, dit ging best goed!
Dinsdag was het tijd voor de SAT (short answer test). Ook hier ben ik wel tevreden over, dus nu is het nog wachten op de uitslag!
Woensdag waren we vrij en had ik als plan om naar het strand te gaan. Helaas had het weer andere plannen voor mij en heb ik de dus de presentatie en defense van ons business plan voor vandaag (20 januari) voorbereid. De presentatie ging goed, alleen sommige vragen die we kregen waren een beetje raar. Wel kregen we veel suggesties hoe we dingen anders konden doen. Dat was wel leerzaam.
Vanavond hadden we nog een afscheidsdiner en pool party hier in het hotel, geregeld door de mensen van school. We hoorden hier ook of we het module gehaald hebben of niet. En ik heb hem gehaald!! We hebben hier ook een certificaat van gekregen. Ook moest ik afscheid nemen van een groot aantal mensen. De meesten vertrekken het weekend en wij kunnen ze dus niet uitzwaaien omdat wij vrijdags naar de Gili eilanden en Lombok vertrekken.
Morgen ochtend vertrekken we met de fast-boat naar Gili Trawangan, daar blijven we vrijdags en zaterdags. Zondagochtend moeten we dan afscheid nemen van Carin en Naomi want zij reizen dan terug naar Bali om maandag weer naar Nederland te vliegen. Dan gaan wij (Seline, Esther en ik) door naar Lombok om daar tot en met dinsdag te blijven. Dan vertrekken wij ook weer richting Bali zodat we de laatste twee dagen nog rustig aan kunnen doen voordat wij ook vertrekken naar Nederland.
Liefs en een dikke knuffel!
20 Januari 2011 - 15:58
Sanne:
Hee!
gefeliciteerd met je slagen!! :)
9 dagen, dat is zo voorbij. zoals het er nu naar uitziet ben ik 13 maart van de partij dus zie ik je dan iig weer!
geniet er nog van :)
xx Sanne -
21 Januari 2011 - 09:44
Josette:
Gefeliciteerd met het halen van je module.
Is het geen gek idee dat je na zo'n lange tijd weer terug zult zijn in Nederland? Van de warmte naar de kou, lijkt me een erg grote
omschakeling. Leuk dat je nog een korte reis gaat maken.
We zien je in ieder geval 13 maart.
Geniet nog van de laatste dagen en goede reis! -
21 Januari 2011 - 12:34
Hetty:
gefeliciteerd met je module.
Geniet nog maar een paar dagen van de zomerse zon.We zien je 13 maart .
22 Januari 2011 - 10:51
Stan:
Gefeliciteerd met het behalen van de module. En nu natuurlijk vakantie......
13 maart zal wel een drukke dag worden, maar voor iemand met de hogere hotelschool achter de naam een makkie om van alles te organiseren: zaaltje, beamer, presentatie, hapjes uit Thailand en Balie, ik geef maar een paar suggesties.
Geniet nog van een weekje vrij en groeten van ons allemaal uit Arcen
waar wij inmiddels weer droge voeten hebben.