Relax weekje
Door: nikevanremmen
Blijf op de hoogte en volg Niké
04 Oktober 2010 | Thailand, Bangkok
Deze week was eigenlijk een heel relaxed weekje;
Maandag de 27e voelde ik me niet zo lekker, waarschijnlijk heb ik toch iets te veel gedaan vorig weekend en was ik een beetje oververmoeid. Maar ’s ochtends kregen we een smsje dat onze les van die dag uitviel omdat onze lerares ziek was, dus dat kwam mij helemaal niet verkeerd uit! Nu kon ik lekker de hele dag een beetje slapen en uitrusten. ’S Avonds heeft het hier de hele avond heel hard geregend en geonweerd. Zo erg dat het hele appartementen complex hier lekte! (terwijl het pas een paar maanden oud is) Ook in onze kamer kwam het water onder het raam vandaan. Wat best gevaarlijk is omdat het stopcontact eronder zit en het water daarheen liep. De bewaker stond de hele tijd te dweilen en overal stonden prullenbakken om het water op te vangen. Wel heel grappig om een keer te zien!
Dinsdag was weer een gewone schooldag en heb ik weer wat aan de module opdracht gewerkt. Verder hebben we ’s avonds weer “Oh oh Cherso” gekeken. Ook nu regende en onweerde het ’s avonds weer heel erg. De knallen zijn hier echt heel hard, niet normaal!! Gelukkig lekte het appartement nu niet.
Toen ik woensdag naar benden liep zag ik daar een briefje hangen waarop stond dat onze les van die dag niet doorging i.v.m. de regenval. Ik dacht eerst dat de regenval enzo normaal was hier, maar daar hoorde ik van Ms On (de huismoeder) dat dit best extreem was. Ze had nog nooit water voor haar huis gehad (de straat voor ons staat gewoon blank) en de school had nog nooit gebeld dat de lessen niet door gingen. Onze lerares Ms. Beer kon haar huis ook niet uit komen. En een deel van de school/campus staat ook onder water.
’s middags ben ik maar even naar Future park geweest en ben er daar achtergekomen dat het hier bijna onmogelijk is om een normale dagcreme te vinden. Ik heb werkelijk alle drogisten gehad en in de laatste een goede gevonden. Eentje zonder whitening die niet anti-ageing is.
Donderdag heb ik in de spa products les weer zelf producten gemaakt. Dit keer een body lotion en een tonic. Daarna ben ik naar het zwembad gegaan om even wat baantjes te trekken. Aan het eind van de middag even naar het marktje hier in de buurt geweest. Het was nog een hele opgave om daar te komen aangezien sommige stukken nog steeds onder water stonden.
Vrijdag 1 oktober had ik ook geen les want onze lerares moest een examen maken. Dus heb ik met Elyse en Naomi een wandeling door Chinatown gemaakt. Het was echt heel leuk om te zien! Allerlei smalle straatjes, helemaal volgepakt met mensen, kraampjes en eten. Ondertussen moeten er dan ook nog scooters of mensen met steekkarretjes door, geweldig!! We hebben 3 landen bezocht vandaag; Thailand, China en India, want we eindigden in Little India. Onderweg heb ik veel foto’s gemaakt en me verbaasd over alles wat er te zien was.
Toen we de wandeling klaar hadden zijn we met de taxi naar MBK (shoppingmall)gereden. Na weer van alles gekocht te hebben zijn we wat gaan eten en daarna hebben we een pedicure genomen voor 300 bath. Wat een afzetterij! Ze hebben onze nagels geknipt, nagelriemen teruggeduwd, crempjes gesmeerd en onze nagels gelakt (mooi roze trouwens) en daarna kregen we nog een kopje thee. Als we eelt wilden laten verwijderen moesten we nog een 200 bath betalen, dus dat hebben we niet gedaan.
Zaterdag begon de dag weer vroeg en zaten we om 6 uur alweer met z’n 13en in een busje op weg naar Koh Larn! Daar aangekomen spraken we een man aan die daar hotels etc. promoot. Hij vertelden ons dat we voor 50 bath wel met z’n 2en even meekonden om het te bekijken. Dus Samantha en ik gingen mee. We moesten beiden bij een mannetje achterop een scooter (dit zijn eigenlijk taxi’s) gewoon zonder helm en scheuren dat ze doen! Maar na 3 bungalows gezien te hebben (wat alle drie niks was, op een matje op de grond valt niet onder onze maatstaven ;)) gingen we weer terug naar de rest van de groep die daar bij de pier was blijven wachten. Ondertussen waren 2 anderen er al op uit gegaan om een ander hotel te zoeken. Onze scootermannetjes wouden opeens 200 bath! Hier waren wij het niet mee eens en wouden maximaal 100 betalen omdat we met 2 scooters waren. Ze begonnen er van alles bij te verzinnen dat we wel een uur bezig waren geweest en we niet 1 maar 3 hotels hebben bezocht (ze lagen echt aan de overkant van de straat) en dat we ook de terug weg nog moesten betalen. Uiteindelijk kwam er een politieagent in de buurt staan, maar die bemoeide zich nergens mee en de mannetjes probeerden ons daarmee een beetje bang te maken. Maar die agent kan toch niks doen want die weet ook wel dat die lui mensen oplichten. Ondertussen hadden we een goed hotel gevonden en wouden we daar naartoe. Een man van een taxi die ons mee zou nemen kwam bij de ophef staan en heeft uiteindelijk tegen de scooterman gezegd dat hij die 100 bath aan moest nemen en toen konden we eindelijk weg.
We hadden 2 bungalows in een leuk stukje dat wel een beetje op Curaçao leek. Het waren 6 persoons bungalows maar we waren met z’n 13en dus wij sliepen met z’n 3en in een bed. Ook hadden we scooters gehuurd, zodat we het eiland rond konden toeren, omdat alle strandjes bij elkaar vandaan lagen en wij midden op het eiland zaten. Heel handig en leuk! Dit is ook een hele ervaring, links rijden, hellingen van 8% op en af en dat allemaal zonder helm.
Nadat we onze spullen weggelegd hadden en omgekleed waren gingen we vol goede moed op weg naar het strand. Toen we net het dorpje uit waren begon het al te druppelen en niet lang daarna barstte er een dikke plensbui los! De weg lag al snel vol met water en ik kon niks meer zien omdat ik mijn bril ophad en die onder de druppels zat. Dus heb ik geruild met Esther en ben ik bij Seline achterop gegaan. Toen we net een stukje reden begon de achterkant van de scooter te slippen, dus ik riep: “stop stop” tegen Seline en op het zelfde moment kwam er een vrouwtje op een scooter naar ons toe die zei dat we moesten stoppen. Wat bleek; de achterband was lek! Ze zei dat we haar maar moesten volgen en dat ze ons naar een reparatieshop zou brengen. Seline probeerde te keren maar de scooter slipte de hele tijd dus toen zei het vrouwtje dat we op haar scooter moesten en dan ging zij op die van ons. Ik ben echt blij dat we daar niet op hoefde want de weg was overstroomt en de scooter bleef maar slippen, ze zat ook helemaal voor op het zadel. Toen we bij de reparatieshop aankwamen duurde het een kwartiertje voor ze de binnenband hadden verwisseld. 200 bath lichter gingen we weer op pad, maar niet voor het vrouwtje van de winkel ons plastic zakjes had gegeven om onze spullen in te doen en een voor op ons hoofd. We waren al zeiknat, maar wel superlief! De tassen hadden we inmiddels in de buddy gestopt (had ze ons laten zien) en we moesten rustig en in het midden van de weg rijden zei ze. Je zag alleen maar water en we zijn op blote voeten gegaan omdat we bang waren onze slippers in het water te verliezen. We zijn doorgereden naar het strand, maar hier was niks te eten dus zijn we maar weer terug gegaan en hebben bij de 7-eleven wat gehaald. Daarna zijn we naar een ander strand gegaan (het was inmiddels weer droog) en hier kwamen we ook een deel van de andere meiden tegen. Dus zijn we lekker met z’n allen op het strand gaan liggen op een gehuurd bedje. Lekker geluierd, gezwommen en foto’s gemaakt. ’S Avonds zijn we met z’n allen op het strand gaan eten. Na een tijdje begon het weer te regenen. Helaas konden we niet binnen zitten want daar was een besloten feest. Maar ze gingen meteen allemaal parasolletjes voor ons opzetten, een stuk of 20. Maar na een tijdje waren die doorweekt dat het erdoorheen ging lekken, toen gingen ze weer nieuwe opzetten een stukje verderop en kregen we handdoeken, heel lief!! Toen we klaar waren met eten zijn we dus maar snel terug naar het huisje gegaan aangezien het nog steeds regende en helemaal donker was.
De volgende dag zijn we weer op tijd opgestaan omdat we lekker lang van de zon wouden genieten. We zijn naar een ander strandje geweest wat ook heel mooi was en hier hebben we weer ligbedden gehuurd en lekker gezwommen. We hadden in de verte al donkere wolken aan zien komen, maar rond de een uur of 1 begon het weer te spoelen. We zijn snel onder een afdakje bij het restaurant gaan zitten en hebben hier lekker geluncht. Toen het na een uur weer droog was besloten we om nog even op de scooter over het eiland te rijden (aangezien iedereen helemaal gek op z’n scootertje was) want het was niet echt strandweer meer. Helaas konden we niet zo lang meer touren omdat onze boot om half 5 terug ging en we nog lang het huisje moesten. Uiteindelijk waren we half 9 weer thuis.
Ik bedacht me dat de tijd echt zo snel gaat. Ik heb deze en volgende week nog gewoon les, dan heb ik een week vrij (ga ik naar het noorden) dan heb ik toetsweek (1 presentatie, 1 massage praktijk toets & progress test) en dan heb ik weer een week vrij (ga ik naar het zuiden) en dan vlieg ik al naar bali en ben ik op de helft!!
Bedankt weer voor alle reacties!
Liefs!
04 Oktober 2010 - 09:45
Renee:
dudee,,
het regent zonnestralen hoor ik al! nice.,
scooter is weer eens iets anders dan een audi he;) haha.,ik mail je!xx -
04 Oktober 2010 - 10:12
Mama:
Nou, nou wat heb je weer veel te vertellen!
Jullie hebben dus regenvrij gehad inplaats van, zoals in nederland, het bekende sneeuw/ijsvrij,Ook weer een bijzonder ervaring! Wel jammer dat het zo extreem regent, met name voor al die leuke tripjes die daardoor letterlijk in het water vallen. Maar jullie blijven optimistisch en dat is super. Maak er maar weer een leuke week van.
Dikke kus, mama -
06 Oktober 2010 - 08:22
Therese..:
wat is er toch veel te beleven zo naast je studie..alles bij elkaar = echt genieten..ook op zo.n eilandje.ik heb van je verhaal genoten..!
gaan jullie i.h.Noorden naar Chiangmai ? leuk om het te kunnen volgen.. Geniet ze..!!xx -
06 Oktober 2010 - 10:02
Marte:
haha, had jij ook al een probleem om dagcreme te vinden! Ik heb me rot gezocht, maar uiteindelijk iets gewoon bij de boots gevonden ;)
haha grappig om dit allemaal te lezen! -
06 Oktober 2010 - 20:12
Lisaaa:
Niké!
Wat een leuke verhalen allemaal weer, jammer van het weer zeg! Maar over die dagcreme, waarom kan je wel tonic maken en bodylotion, waarom maak je geen dagcreme voor jezelf of durf je dat niet te gebruiken haha (A)
Nou ik spreek je vast snel weer op msn ofzo.
Xxx