Update - Reisverslag uit Denpasar, Indonesië van Niké Remmen - WaarBenJij.nu Update - Reisverslag uit Denpasar, Indonesië van Niké Remmen - WaarBenJij.nu

Update

Door: nikevanremmen

Blijf op de hoogte en volg Niké

18 December 2010 | Indonesië, Denpasar

Hallo allemaal!

Hier maar weer eens een nieuwe update van mij! Het is immers alweer even geleden..

In mijn vorige verhaal vertelde ik over mijn plannen om naar de Gili eilanden te gaan, dit is helaas niet doorgegaan doordat de malaria pillen hier niet zo makkelijk te verkrijgen zijn als gedacht. Nu is deze trip verplaatst naar mijn laatste week hier in Indonesië, want de malaria pillen komen met de ouders van Naomi mee hierheen.
Verder is mijn visum ook weer verlengd, dit heeft wel bijna 2 weken geduurd, maar het is geregeld.

Mijn vrije week heb ik dus anders op moeten vullen en dit heb ik op 4,5 en 6 december gedaan met op het strand liggen (Legian Beach)! Wanneer maak je dat nou mee, dat je in december lekker op je ligbedje in de zon ligt, af en toe een duik neemt en een kleurtje krijgt?! Het was helemaal compleet toen een strandverkoper langskwam met tijdschriften en ons de “Linda” aanbood, met als titel: Zo lekker gewoon. Onderstaand bericht hebben we verstuurd naar de redactie van de Linda.

Legian beach, Bali, Indonesie 16/12/2010
Lieve Linda,
Al zittend op het strand van Bali met het zand tussen onze tenen, luisterend naar het geluid van de oceaan, vroegen we ons af wat er in het nieuwste nummer van de Linda zou staan. Nog voordat we klaar waren met speculeren kwam Fais, de wandelende strandverkoper voorbij: Hello miss, you want magazine? En warempel zagen we daar, tussen alle tijdschriften, de Linda van november 2010. Zielsgelukkig kochten we hem en daar lagen we op Legian beach, op 4 december, de Linda te lezen uit Nederland. Geheel in het thema: zo lekker gewoon! Bedankt Linda, het was weer een heerlijk nummer om te lezen en een fijne Nederlandse onderbreking op onze lange periode weg van huis!
Liefs
Seline, Ria, Carin, Niké en Naomi

Dinsdag 7 december was het toch echt even tijd om wat aan school te doen, helaas is dit door gebrek aan motivatie niet helemaal gelukt.
Woensdag 8 december was het een belangrijke feestdag voor het hindoeïsme, genaamd Galungan dat om de 210 dagen plaatsvindt. Op deze dag wordt de overwinning van “het goede” over “het kwade” gevierd. Verder geloven de Balinese Hindoes dat de goden en hun voorouders tijdens Galungan terugkeren op aarde en deze worden welkom geheten door middel van gebeden, offerandes en feesten. De hele week ervoor waren ze al bezig geweest met voorbereidingen voor het feest dat in totaal 10 dagen duurt, tot de 18e. De straten zijn versierd met allerlei bamboe versieringen, Balinezen lopen in traditionele kleding rond en brengen offers bij de tempels. Vandaag ben ik weer naar Legian beach geweest. Hier was het rustig,er waren ivm de feestdag geen verkopers, en helaas ook geen ligbedden. De zee en het strand waren ook vies, omdat er niemand was om het schoon ter maken. ’S avonds hebben we in de straat aan het strand gegeten. Daarna zijn we weer terug gereden. Onderweg hebben we verschillende ceremonies gezien.

Donderdag zouden we met z’n 5en naar Nusa Lembongan gaan. Dit eiland ligt voor de kust van Sanur en hier zouden we ook een nacht gaan slapen. Helaas bleek dat het heel hard regende toen we om 7 uur s’ ochtend opstonden. Aangezien we normaal nooit zo vroeg opstaan, dachten we: Misschien regent het elke ochtend wel zo hard. We zijn met de taxi naar Sanur gereden, vanwaar de boot zou vertrekken, en hoopten dat het weer hier beter zou zijn, maar daar aangekomen bleek dat helaas niet het geval. Na even wikken en wegen of we wel of niet op de boot richting het eiland zouden stappen, besloten we dit toch maar niet te doen. Aangezien we geen zin hadden in weer een verregend uitje op een eiland, zoals op Koh Phi Phi. Dus zijn we weer met de taxi terug naar Denpasar gegaan. Nu hadden we ’s middags dus tijd over en besloten Seline, Carin en ik om een aroma massage te nemen bij ons in de straat. Heerlijk!

Vrijdag 10 december had ik om 18.30 een sollicitatie voor praktijk op school over skype! Het gesprek ging goed en ik hoor over ene paar weken of ik inderdaad Meeting-U manager word of niet.
Na het gesprek zijn we met een hele groep bij “Il Pomodoro” gaan eten omdat het Ellenoor’s verjaardag was.

Zaterdag heb ik ’s ochtends eerst wat aan school gewerkt en ’s middags was het zo ver: We gingen zwemmen met dolfijnen! We (Ria, Seline, Esther, Ina en ik) zouden om 3 uur opgehaald zouden, maar helaas liep dit iets anders dan gepland, want om 3 uur was de auto er nog niet. Deze bleek bij een ander Puri Saron hotel te staan, die in Seminyak! Wat nog ongeveer 40 minuten rijden is. Toen moesten we ook nog naar Sanur rijden wat ook 20 min is. Dus kwamen we te laat aan. Er waren ook andere mensen die op de boot mee moesten naar het platform dus die moesten op ons wachtten. Aangekomen kregen we een flesje water en een korte uitleg over wat je niet mag doen. Toen moesten we een formulier tekenen een zwemvest aan doen en op de boot stappen. Het voelde niet zo fijn, omdat alles erg gehaast moest. Toen we bij het platform aankwamen vond ik het wel erg kleine hokken, of eigenlijk met netten afgezette delen van de oceaan. Maar gelukkig laten ze de dolfijnen op hun vrije dag in de oceaan zwemmen. Onze dolfijn heette Triton en was een 10 jarig mannetje uit Sumatra. We mochten in het water op een platform staan en een medewerker maakte foto’s van ons. We hebben eerst een beetje kennis gemaakt met Triton door hem te aaien en te knuffelen. Verder kregen we een duikbril op en mochten onder water op het plateau zitten en hem voeren, in ruil daarvoor kregen we dan van hem een kus. Verder heb ik nog met hem met een bal gespeeld en gedanst. Ook heb ik nog handgebaren geleerd om hem de moonwalk te laten doen en om omhoog tegen de bal aan te springen. Toen was het helaas weer tijd om afscheid te nemen van mijn nieuwe vriend.

Zondag 12 December ben ik met Carin, Naomi, Ellenoor en Natasya naar Geger beach gegaan. Dit is een strand in het zuiden, vlakbij Nusa Dua. Het was er heel mooi met echt een wit strand en een blauwe zee. Hier hebben we lekker de hele middag gelegen. Ook hebben we nog een potje beach tennis gedaan. ’S Avonds zijn we met z’n 5en in Seminyak gaan eten. Erg gezellig!

De volgende dag moest ik weer gewoon school. Hoewel ik maar een weekje hoefde en dan al weer kerstvakantie had, moest er toch nog hard gewerkt worden! Ik heb mijn laatste guestlecture en spa visit gehad van dit moduul. Verder moest ik dinsdag een presentatie geven over Dala Spa en donderdag de case inleveren. Dit vergde nog wel even wat werk en het hielp niet echt mee dat de stroom dinsdag in het hotel uitviel en uitbleef voor een paar uur. Dan merk je pas bij hoeveel je dat eigenlijk gebruikt! Mijn laptop hield het niet zo lang vol zonder stroom, en ik ook niet, want geen stroom = geen airco. Dus besloten we op school verder te werken.
Dinsdag avond had school een barbecue voor ons georganiseerd in Puri Saron hotel Seminyak. De BBQ was gezellig, maar er was niet zo veel eten, dat hadden ze niet goed ingeschat. Verder heb ik met een groepje op het strand gevoetbald, was leuk om te doen weer na zo’n tijd! Mis het toch wel.
Toen we terug kwamen hadden Seline, Esther, Ellenoor, Naomi en ik nog trek dus besloten we nog even langs de Mac te gaan. Handig zulke buren ;)

Verder heb ik nu toch maar besloten ook een scooter te huren. Je bent gewoon een stuk mobieler en het gaat me prima af.

Over een paar dagen is het alweer kerst, wat gaat de tijd toch snel! Hier in het hotel hebben we een echte neppe kerstboom in de lobby met allerlei kleuren ballen en slingers. Ook heeft hij lichtjes die wel op 7 verschillende (knipper)standen kunnen. Het is wel apart om hier een kerstboom te zien. Ik heb er al op weg naar het zwembad in mijn bikini naast gestaan en het past niet echt in het plaatje thuis. Maar het heeft toch ook wel weer wat.
Verder heb ik de eerste kerstliedjes al op mijn laptop gedraaid, maar die echte kerst stemming is er nog niet. Ook loopt het personeel in de winkels hier met kerstmutsen op en worden er kerstliedjes gedraaid. Maar zodra je naar buiten loopt naar de warme temperaturen, rijstvelden en zweetkoppies, lijkt het een beetje misplaatst. De prijzen van de restaurants zijn sinds vorige week ook met 20% gestegen omdat het hoogseizoen begint. Ook de politie is opeens volop aanwezig om toeristen van hun scooters af te trekken. Ze halen je hier voor de meest onbenullige dingen aan de kant. Vaak worden veel te hoge boetes uitgeschreven waarbij ze het geld gewoon in eigen zak steken. Gelukkig weten we al precies hoe de politie hier in elkaar zit. Mocht je ooit aangehouden worden op Bali op een scooter, hier volgen wat tips. Tip 1: vertel de beste man dat je geen geld mee hebt. Tip 2: Vraag naar zijn naam. Tip 3: Vraag om een ticket. Tip 4: Afdingen is zeer zeker aanbevolen op boetes. Mocht je na al deze stappen nog steeds tegen een boete aanhangen, de wat meer gewaagde Tip 5: wegrijden. Binnen onze groep zijn alle 5 de tips al uitgevoerd en altijd met succes. Zie hier een groot cultuurverschil met Nederland!

Wat ik in mijn kerstvakantie ga doen weet ik nog niet precies, maar het word sowieso verschillende plaatsen, stranden en eilanden van Bali verkennen! Ik wens jullie allemaal alvast fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2011!! Tot volgend jaar!

Veel Liefs

• 18 December 2010 - 10:41

Sanne:

Heey Nike!

klinkt weer goed! :P lijkt mij idd ook raar om een kerst te hebben in zulke temperaturen! hier is het erg koud en sneeuw.

voor jullie ook fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!!

xx Sanne

• 18 December 2010 - 11:11

Stan:

Liggen op een bedje aan het strand en denken aan de Linda. Hier is het gewoon op een stoel aan het bureau en werken en denken aan 'de baas'. maar verschil moet er zijn, jij moet straks nog lang genoeg voor mijn AOW werken neem ik maar even aan. Hier is het ook meer sneeuw schuiven en zwemmen met vissticks om de vergelijking met het zwemmen met dolfijnen fijntjes neer te zetten. De poezen liggen op de vensterbank met hun kopjes boven de verwarming, de houtkachel draait overuren en de auto begint vorst-kuren te krijgen, maar over één week is het kerst met veel regen en over twee weken hebben wij alweer het nieuwe jaar. Niké ook van ons fijne kerstdagen en de beste wensen voor 2011.

• 19 December 2010 - 11:31

Hetty:

Beste Niké weer zzo`n leuk verslag.
    Leuk dat je me gesproken had op mijn verjaardag. Oma vond het ook erg leuk. Ook een hele fijne kerst en een gelukkig nieuw jaar.

• 22 December 2010 - 09:50

Anke:

Nikeetje! Ik ben helemaal vergeten te reageren op dat gedeelte over de dolfijnen...echt supervet! Leuk om te lezen wat je daar allemaal meemaakt. Wel heel onwerkelijk dat je op die manier kerst viert! Maar ook wel weer uniek natuurlijk! Maak nog maar ff veel foto's want ik ben natuurlijk erg benieuwd!
    Veel liefs!

• 31 December 2010 - 11:39

Stan:

Nike, het nieuwe jaar is sneller bij jou dan bij ons dus:

De beste wensen voor 2011

Stan, Mariette, Teun & Marieke