Hemel op Aarde - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu Hemel op Aarde - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu

Hemel op Aarde

Door: nikevanremmen

Blijf op de hoogte en volg Niké

11 September 2010 | Thailand, Pattaya

Hallo Allemaal,

Zondag 5 September ben ik om half 9 ’s ochtends naar de yoga geweest! Mijn allereerste 1,5 uur durende Thaise yoga les. Je verstaat niets van wat hij zegt totdat je elke keer hetzelfde zinnetje hoort op het moment dat je weer in een 'normale' houding mag komen. We zaten daar met een groep van ongeveer 10 Nederlandse meiden tussen alle Thaise mensen. Helaas bleken wij niet zo lenig te zijn als de Thai, zij konden zich helemaal dubbel vouwen etc. Maar als wij hier vandaag komen kunnen wij dat natuurlijk ook ;). Daarna hebben we nog even gezwommen en toen hadden we onze sportieve ochtend er weer op zitten. ’s Middags zijn we naar een marktje hier in de buurt gegaan. Was heel leuk om te zien, Echt Thais! Met allemaal eetkraampjes, de gekste dingen komen voorbij, bijvoorbeeld koeientongen. En dat ligt gewoon de hele dag buiten in een kraampje. Ook zie je bij al die kraampjes bijna niemand die hetzelfde verkoopt, zoals dat in Nederland wel het geval is. Daarna hebben we met een hele groep even een hapje gegeten en daarna thuis nog een filmpje gekeken.

Maandag was onze eerste Healthy food workshop op school. Dit is eigenlijk gewoon Thaise kookles, maar dan wel op een gezonde manier. We hebben de bekende spicy vis soep ‘Tom Yum Talay’ en een van mijn favoriete gerechten genaamd ‘Gai Phad Med Mamuang’ oftewel kip met cashewnoten gemaakt. Voor het eten kregen we een dikke voldoende en de recepten mogen we meenemen, dus wie komt er eten als ik weer terug ben?!

Dinsdag kregen we een officieel welkom van de “president” van de Rangsit University. Wij moesten er op ons best uitzien op school en het was grappig om te zien dat de leraren er erg zenuwachtig voor waren. Onze les van die middag viel uit, dus zijn we weer naar Futurepark geweest. Dit kan natuurlijk niet zonder geld uit te geven! Ik heb mijn klerenkast weer even aangevuld;). Verder hebben we ook nog een “Dr. Fish” behandeling gehad, die je ook bij de Zwaluwhoeve hebt. Dan moet je met je voeten in een bak water met kleine visjes erin en die gaan dan dode huidcellen van je voeten eten! Een heel gek gevoel! Het kietelt en soms voel je gewoon dat er eentje bijt. We hebben er de belachelijk goedkope prijs van 150 bath pp voor een kwartier voor betaalt. (4 euro ofzo)
’S avonds ben ik weer naar de yoga gegaan. Weer zweten als een gek natuurlijk, ze zetten alle airco en ventilatoren uit zodat het er extra warm word. Maar mn spieren zijn wel weer een stukje verder opgerekt.

Woensdag 8 september was het dan zo ver: Onze fieldtrip naar het Centara Grand Mirage Beach Resort in Pattaya! Bij aankomst in het hotel werden onze koffers door mannetjes van het hotel uitgeladen en wij werden meegenomen voor een rondleiding door het hotel. Het hotel is in een “Lost World” thema gemaakt, alles met natuurlijke materialen en kleuren. Alles was echt zo mooi. Nadat we hadden gezien waar de SPA zat en waar de restaurants waren waar we moesten ontbijten, lunchen en dineren werden we meegenomen voor een westerse lunch. Dat was best wel fijn na steeds al die rijst. De bediening was ook totaal anders dan wat ik gewend ben, zelfs je servet werd voor je op schoot gelegd! Toen kregen we de keycard van onze kamer, deze was op de 9e verdieping van het hotel (totaal 19). Toen ik de deur van de kamer opende was het echt zo’n “schreeuw momentje” van de Heineken reclame. Zo groot en super mooi ingericht!! Eigen badjassen, lekkere grote dikke handdoeken, een balkon met zeezicht en ligbedden, flatscreen tv, regendouche, en natuurlijk de super fijne Queensize bedden!! Nadat ik een beetje was bijgekomen van de kamer heb ik me snel omgekleed en ben ik gaan zwemmen in een van de vele zwembaden. Ook nog lekker op mijn ligbedje met zeezicht een boek gelezen en toen het te warm werd in de poolbar een heerlijke aardbeien smoothie gedronken!
’S Avonds gingen we met bijna de hele groep op stap in Pattaya. We gingen naar een club maar het was heel anders dan wij in Nederland gewend zijn. Mannen mochten er niet op slippers in, terwijl vrouwen dat wel mogen. Dus moesten de mannen voor 200 bath schoenen kopen daar. Binnen in de club stonden allemaal losse tafeltjes en er was geen dansvloer. Omdat wij buitenlanders waren moesten we eigenlijk 300 bath pp betalen om aan een tafeltje te STAAN. Behalve als we een toren bier of een fles whisky bestelde. Dit doen ze omdat het zo “goedkoop” zijn, en ze anders minder verdienen. Dit was echt voor de rijkere Thaise mensen. Er liep echt heel veel personeel in de zaak rond, omdat iedereen maar een paar tafeltjes had die diegene bediende. Verder speelde er een live band, die nadat ze niet meer om ons heen konden ook Engelstalige liedjes begonnen te spelen die voor ons bekend waren. Ook de WC was een verhaal apart. Toiletjuffrouw 1 begroette je bij de ingang, toiletjuffrouw 2 wees je een toilet en maakte de bril voor je schoon, toiletjuffrouw 3 gaf je een handdoekje om je handen mee af te drogen na het handen wassen. Is het service of werkverschaffing?Al met al was het een hele gezellige avond!

De volgende dag echt superlekker ontbeten! Ze hadden een hele zaal vol met allemaal verschillende gerechten, fruit, snacks, pastry en drankjes. Westers, Aziatisch, Thais of continentaal ontbijt, er was van alles wat. Daarna heb ik nog even wat gezwommen en in de zon gelegen. Om 2 uur had ik mijn uur durende full body aromatherapie massage! De massage was echt goddelijk! In een kleine ruimte met rustgevende muziek op werd je daar in totale rust gemasseerd. Toen de massage was afgelopen werd ik weer naar buiten geleid en in de relax ruimte gezet met een kop gemberthee en chocolade koekjes. Heerlijk relaxed zo even een halfuurtje gezeten! De rest van de dag alleen nog maar chillen, relaxen en uitrusten, en een paar stappen naar het zwembad zetten, de rest word voor je gedaan.
’s Avonds zijn we naar de “Walking street” geweest in Pattaya. Pattaya staat bekend om zijn seksindustrie en dat hebben we geweten ook. Er lopen hier mannelijke vrouwen (She-males) rond, zoals je nog nooit gezien hebt. Soms wist je gewoon niet of het een man of een vrouw was. Er lopen vieze westerse mannen rond met wel 4 Thaise meisjes. Er lopen kleine meisjes van 5 jaar rond om rozen te verkopen en er lopen jongetjes met veel te grote kleren waarvan je denkt; wat stop jij daar allemaal onder. Wij zijn hier uiteindelijk een redelijk normaal uitziende club ingegaan. Wij waren hier als westerlingen niet aantrekkelijk omdat we waarschijnlijk niet genoeg blote kleding aan hadden. Maar het was een hele ervaring om een keer meegemaakt te hebben.

Uiteindelijk zijn we de volgende ochtend na weer een heerlijk ontbijtje weer terug gekeerd naar Sita villa. En let op..deze hele trip was helemaal bedoeld als ‘ervaring opdoen’ en inspiratie krijgen om je eigen concept te maken van een Spa Resort. Prima te doen!

Vanmiddag gaan we naar het centrum van Bangkok en blijven daar ook slapen in de backpackersstraat. Verder gaan we nog wat sightseeing doen.

Ik geniet hier echt en begin steeds meer te wennen aan het weer en de gewoontes van de Thai.
Bedankt voor al jullie lieve berichtjes, helaas kan ik niet op alles reageren, maar ik doe mijn best!
Ik houd jullie op de hoogte!

Veel liefs vanuit Bangkok!!

• 11 September 2010 - 09:41

Papa:

Ik lees dat je het ontzettend zwaar hebt daar in het warme Thailand. :) Leuk om zo veel mee te maken. Wij zien ook steeds meer uit naar Bali. Dikke kus Pap.

• 11 September 2010 - 16:08

Sanne:

heee :D

klinkt weer erg leuk :P het lijkt wel op een luizenleventje :P lekker naar een luxe resort beetje chillen enzo :D

enne ik kom wel eten hoor als je terug bent :D

xxx Sanne

• 12 September 2010 - 08:32

Stan:

Hoe lang duurt deze werk, stage of is het nu vakantie ook al weer ? Ik ben niet zo'n Azië ganger, maar als ik dit allemaal hoor ..... Mariette is al eens op Bali geweest, kijken of jij hetzelfde ervaart. Is wel fijn dat je met een nederlandse groep op weg bent, is en blijft een vreemd land met eigen gewoonten. En dat Yoga gedoe..... nog maar even niet, ik pak wel de schop en ga in de tuin aan de slag. Tot de volgende keer en studeer nog een beetje.

Stan

• 12 September 2010 - 11:35

Kim:

Hi Keetje,

En mooi he Thailand :D? hebben Tijs en ik niet overdreven he...

Bevalt zo te lezen allemaal heel erg goed. Ik zou ook wel weer terug willen. Tijs en ik gaan over 2 weken nog een weekje naar Spanje die broer van Tijs opzoeken die er een jaar geleden naar verhuisd is... dus nog even een extra vakantie!

X

• 13 September 2010 - 14:20

Lisaaa:

LEUK LEUK LEUK LEUK :D

Ik wacht met smacht op je volgende verhaaltje, kan ik nog meer jaloers worden ;)

Liefs,

Xxx