Eerste week school - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu Eerste week school - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu

Eerste week school

Door: nikevanremmen

Blijf op de hoogte en volg Niké

04 September 2010 | Thailand, Bangkok

Sawadee Kah! (Hallo)

Maandag (30 Augustus)was de eerste dag dat ik naar school moest voor een introductie, dus hup in m’n school uniform naar school. Het is ongeveer 10 min. lopen vanaf het appartement. Onze lerares mogen we Mrs. “Beer” noemen, omdat haar vader van bier houd. Jaja, aparte mensen die Thai. Alle leraren hebben hier trouwens een bijnaam, omdat de namen anders niet te doen zijn. Verder heb ik geleerd hoe je iemand moet begroeten (Wai) en een paar woorden zoals dankjewel in het Thais geleerd. ’s Avonds hadden ze een welkomst diner voor ons geregeld op de hoogste verdieping van de universiteit, dus weer lekker Thais gegeten. Als je er maar “Mai Ped” bij zegt is het wel te doen, dan word het eten minder pittig klaargemaakt. Maar ik begin er al een beetje aan te wennen. Ook kregen we nog een demonstratie van de Thai boksclub hier op school te zien.

De volgende dag heb ik m’n eerste echte les gehad. De lessen duren niet echt zo lang omdat ze er zelf ook wel snel genoeg van hebben. Een aantal lessen die ik heb zijn: Thai holistic management, Thai massage, Spa history, Healthy food, Concept & design, Spa products, Organization & programming, en Spa wellness. ’s Avonds had onze “huismoeder” een gezellige bijeenkomst geregeld op het dak van onze appartementen en met de hele groep hebben we de zonsondergang gekeken onder het genot van een hapje en een drankje. Een heel leuk initiatief!

Op woensdag hoefden we pas laat in de middag naar school, dus kon ik lekker uitslapen. We hadden vandaag de theorie van de Thaise massage! Na school ben ik met een paar meiden naar Future park geweest en hebben we weer heerlijk geshopt. (All stars voor 20 euro!)

Donderdag had ik voor het eerst echt een lange dag op school. ’S Ochtends allemaal lessen en ‘smiddags mijn eerste workshop Thaise massage! We leerden hoe we een beenmassage moesten geven. (dus dames bereid je maar voor, Djura heeft een concurrent ;)). Op zich is de massage wel lekker, alleen sommige drukpunten doen echt pijn!

Van vrijdag op zaterdag gingen we met school op een orientation trip naar de Royal Militairy Academy. Dit hadden we om elkaar beter te leren kennen. Het was nog zo’n 2 uur rijden met de bus bij school vandaan. Daar aangekomen gingen we eerst naar de schietbaan, hier heb ik geschoten met een .38 pistool. Daarna kregen we een zeer pittige Thaise lunch. Na de lunch gingen we verder met de teambuilding activiteiten, we werden verdeeld in 3 groepen. Ik zat in “bluelicious” en we hebben 3 van de 5 spellen gewonnen. Voorbeelden zijn: door een hoepel met elkaars handen vast of geblinddoekt rondlopen, en van een kabelbaan af over het water en dan een waterballon in een band proberen te gooien. Als je met je team verloor moest je naar voren komen en gekke dansjes gaan doen. Helaas bleek dat toen de uitslag kwam dat wij laatste waren,dit kan natuurlijk nooit en wij nemen de uitslag dan ook niet al te serieus! We kregen weer een zeer pittig Thais diner voorgeschoteld en ’s Avonds hadden we een white party. Ik dacht dat het een of ander feestje zou zijn, maar het bleek een oude Thaise ceremonie te zijn. We werden in rijen met onze ogen dicht een zaal ingeleid die vol stond met kaarsen en wierrook. Toen we allemaal zaten en onze ogen openden zaten de 6 leraren voor ons op de grond en werd er Thaise muziek gespeeld. Het was een soort welkomstceremonie en we konden in rijen bij elke leraar een “armbandje” ophalen. Elke leraar wenste je dan bijvoorbeeld een goede gezondheid, succes op school, in de liefde en alles krijgen wat je maar wilt toe. Het was een hele speciale ervaring! Heel leuk en ook vooral omdat ze het echt menen! Zoiets zouden ze in Nederland nooit doen. Om half 9 was het alles afgelopen en zijn we naar de kamers gegaan, hier heb ik bij de buren nog even kwartet gespeeld.

De volgende ochtend wel een lekker westers ontbijt gehad! (gelukkig geen rijst) Daarna gingen we door naar het sportterrein. Hier kon je uit verschillende activiteiten kiezen wat je ging doen. Ik heb uiteindelijk met Thea en Jolijn gepaintballt! We speelden tegen de jongens en helaas hebben we verloren. Maar dat kwam natuurlijk vooral doordat we maar weinig kogels kregen, anders hadden we natuurlijk gewonnen ;). Ik had nog nooit gepaintballt, maar vond het leuk om te doen! Dus als ik terug ben moeten we dat zeker een keer gaan doen. ‘Smiddags weer de Thaise pittige lunch gehad, zeker niet ‘Mai Pad”! En daarna in de bus weer terug naar huis.

Verder vermaak ik me hier prima; we gaan wat zwemmen, naar de shoppingmall, of kijken gezamenlijk even een filmpje.

Morgenochtend gaan we om half 9 naar de Yoga! Ben echt heel benieuwd hoe dat zal zijn..

Verder gaan we volgende week 3 dagen naar een 7* resort toe! Hier krijgen we een echte Thaise massage en gaan we verder gewoon relaxen. Bekijk de link en word jaloers ;)

Bedankt voor alle leuke berichtjes! Ik vind het leuk om wat van jullie te horen :D

Liefs

• 05 September 2010 - 10:55

Mama:

Sawadee kah Niké,
    Wat heb je weer veel nieuwe dingen gedaan, klinkt allemaal heel stoer, gezellig en leuk!

• 06 September 2010 - 14:20

Lisa:

Ooow wat leuk allemaal zeg :) ik zit hier een beetje in dit saaie nederland te niksen, het is vandaag eindelijk een keer mooi weer maar het waait het niet normaal hard, dus je kan uiteindelijk nog niets doen...
    Nou ik wens je alvast veel plezier en succes toe en ik wacht weer op je volgende verhaaltje!

Liefs