Reis & eerste dag - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu Reis & eerste dag - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Niké Remmen - WaarBenJij.nu

Reis & eerste dag

Door: nikevanremmen

Blijf op de hoogte en volg Niké

26 Augustus 2010 | Thailand, Bangkok

Hee Iedereen,

Na een geslaagd afscheidsfeest op dinsdag avond, was het woensdag eerst even uitslapen en toen m’n koffer pakken. Alles lag er al voor, maar er moest toch nog even uitgekozen worden wat ik wel en niet mee nam. Uiteindelijk is het gelukt en brachten m’n ouders me naar Schiphol toe. We hebben geen file gehad en konden dus zo door rijden. Eenmaal daar was het even wachten op Martha met wie ik samen zou vliegen, dus zouden we in een cafe zitten. Toen we de lift uitkwamen stond Thérèse daar opeens! Was een leuke verrassing dat ze mij even uit kwam zwaaien. Toen Martha er was zijn we met z’n allen gaan eten, mn laatste kroketten voor 5 maanden. Toen was het tijd om afscheid te nemen en door de douane te gaan.

Eenmaal door de douane kwamen we Yodi tegen, die ook toevallig voor ons in het vliegtuig zat. Het vliegtuig waar we in zaten was echt super groot, en had ook nog een bovenverdieping! we hadden een eigen schermpje in de hoofdsteun en je kon er echt van alles mee doen. Films/tv kijken, muziek luisteren, spelletjes doen of de taalcursus (die heb ik ook even gedaan, maar was niet zo’n succes haha)
We hebben een een goede vlucht gehad, helemaal volgestopt met eten. We hebben toen we net vertrokken waren een warme maaltijd gekregen en “s'ochtends” ook nog een ontbijt. Ook kwamen ze nog met pinda’s en ijs of noodles. Verder heb ik lekker films gekeken, en een beetje geslapen (waardoor ik het ijs gemist heb!).

We waren een kwartier eerder geland dan gepland. Toen we de mensen die ons op kwamen halen hadden gevonden moesten we even wachten, want er zouden nog 2 mensen komen om mee te gaan. Dus na ongeveer 1,5 uur konden we dan eindelijk naar buiten naar het busje toe. Daar stonden we toen ook al weer bijna een half uur te wachten, maar nog steeds geen busje. De man van het busje nam zijn telefoon niet op en ze wisten ook niet waar hij was. Daarom gingen we weer naar binnen om daar te wachten omdat het daar koeler was. Uiteindelijk is er maar een man van school met een busje ons op komen halen, Om 5 uur reden we eindelijk weg. Dus meteen al een staaltje van de Thaise manier van leven meegepikt, geen haast hebben. Wat dan wel weer grappig is, is dat ze zodra het busje er was en toen we de eerste keer naar buiten gingen, we wel snel moesten doen! We moesten onze tas nog weer even inpakken, maar toen stonden die lui al bijna bij de parkeerplaats.

Onderweg al veel aparte dingen gezien, ze rijden hier links en hebben ook tolwegen. Dat wist ik niet! Verder staan er echt kastelen van huizen, met daarnaast dan een krotje waar mensen in wonen. Zo ook naast ons appartementen complex. Ze zitten gewoon met z’n 6en in de laadbak van een pickup op de snelweg. Op 2 banen rijden is ook geen probleem, en waarom zou je gordels achterin de auto doen, die hebben de bestuurder en bijrijder toch alleen nodig. Echt alles kan hier!

We zijn vanavond even met z’n 5en gaan uit eten hier vlakbij, was heel lekker. Toen daarna even doorgelopen om een simkaart te kopen. Onderweg kwamen we allemaal zwerfhonden tegen, en die stinken dus echt, een natte hond is er niks bij! Morgen gaan we even wat andere boodschappen doen bij een winkelcentrum hier in de buurt en krijgen we een rondleiding door school.

Mijn adres hier is:

Muang-Ake (project 1), Lak-Hok,
Muang, Patumtani 12000

Telefoonnummer is: 66 2 9972755
Mijn thaise mobiele nummer is: 0066858402932

Nou, ik weet niet of mn volgende verhaaltjes ook zo lang worden hoor, haha ;)
Nu ga ik slapen!

Liefs!

• 26 Augustus 2010 - 18:57

Mama:

Hoi Niké, leuk hoor je eerste verhaal. Ik kijk uit naar de volgende!

• 27 Augustus 2010 - 15:47

Stan:

Hoi Niké, Dat zijn nog eens ervaringen in een groot en vreemd land. geniet van de vrije tijd en de vele culturele, culinaire en andere mogelijkheden die daar zijn.

• 28 Augustus 2010 - 17:33

Sanne:

heey :D

klinkt al super ik ga het zeker volgen! geniet ervan!

xx Sanne

• 29 Augustus 2010 - 19:18

Therese:

geweldig dat je er nu bent..en leuk om je verslag te lezen.. geniet van alles en ik kijk uit naar je volgende berichtje..